Wil je lid worden?

Dat kan, iedereen is welkom, zelfs leden die niet vliegen en een centje willen bijdragen uit sympathie ;-D. Het inschrijvingsformulier vindt je onderaan deze pagina.

Kom gerust eerst eens lang op ons terrein als je vragen hebt en de sfeer wilt opsnuiven. Het is steeds mogelijk om een paar keer te komen vliegen zonder dat je lid bent onder begeleiding van een bestuurslid of één van onze leden. Kan je nog niet vliegen maar wil je het leren? Dan staan onze begeleiders voor je klaar om je dit stap voor stap aan te leren. Naargelang je interesses en je doelen kan leren vliegen voor haast elk budget. Je kan ook steeds vragen stellen via ons email adres.

Wa kost da? Je bent pas lid als ook het lidgeld afgegeven is of gestort is.  Het lidgeld, inclusief VML bijdrage, bedraagt: 

  • Senior (18 jaar of ouder): €95
  • Junior (jonger dan 18 jaar): €45
  • Steunende leden: €25
 Aansluiting bij VML: Wie wil vliegen moet aangesloten zijn bij de VML, Onze Vlaamse overkoepelende organisatie voor modelvliegen (www.flytovml.com). Ben je nieuw bij deze hobby of ben je nog geen lid, geen nood, wij brengen dit voor jou in orde. In het lidgeld van The Flying Moths zit omvat de bijdrage voor je VML aansluiting. Ben je reeds aangesloten bij VML via een andere club dan krijg je jouw vml-lidgeld teruggestort nadat je je VML-kaart hebt laten zien aan 1 van onze bestuursleden.

Lid zijn: rechten en plichten

Iedereen die vliegt en iedereen die lid is moet op de hoogte zijn van wat wel en niet toegelaten is.  In geval van twijfel vraag het gewoon. Aarzel niet om vriendelijk en constructief leden aan te spreken die de regels overtreden.

Intern reglement:
Zoals alle vliegclubs hebben wij een intern reglement dat strikt nageleefd dient te worden! We vragen je dit dan ook aandachtig te lezen en je hier volledig aan te houden. Let vooral op de vliegzone en nog belangrijker: de no-fly zone! We zijn een nieuwe vliegclub en dus kan het zijn dat we het reglement nog moeten aanpassen als de ervaring ons wat wijzer maakt. Je zal steeds van veranderingen op de hoogte gebracht worden. Bij je inschrijving onderteken je het inschrijvingspapier. Hiermee ga je akkoord met het reglement. Akkoord gaan met het reglement is een vereiste om te mogen vliegen. Indien je het reglement niet volgt zal je hiervan op de hoogte gebracht worden. Bij grove overtredingen of moedwillig herhaalde overtredingen kunnen en zullen er sancties volgen. Het reglement is er voor een goed verloop op ons terrein en ook om de veiligheid rondom ons terrein te garanderen. We kunnen niet dulden dat op eender welke manier de veiligheid in het gedrang komt.

Statuten: 
Zoals elke vzw hebben ook The Flying Moths statuten. Dit zijn de regels waaraan de vzw zich moet houden. Ook met deze statuten moeten jullie akkoord zijn alvorens je kan lid worden.

Parkeren:
Parkeren gebeurt op het terrein zelf. Er is steeds plaats genoeg. Het is verboden voor leden van the flying moths om zich op de weg te parkeren! Dit staat uitdrukkelijk in onze vergunning en we dulden dan ook geen uitzonderingen.

Controle van elk toestel:
Controleer steeds goed je eigen toestel. Zit alles nog goed vast en stuurt hij in de juiste richting? Staat je VML ID en/of een naam en telefoonummer ergens vindbaar op het toestel? Wanneer nodig zal iemand van het bestuur het toestel controleren zowel op technische defecten of tekortkomingen als geluid. Daarbij is het niet de bedoeling mensen onnodige kosten op te leggen of te muggenziften over details, maar we willen wel de veiligheid verzekeren op en rond het terrein en er zeker van zijn dat elk toestel binnen de geluidsnorm valt. De geluidsnorm is voor iedereen gelijk en kan je steeds terugvinden in ons reglement. De meetwijze zal gebeuren zoals deze is opgelegd door de bevoegde instanties.

Jaarlijkse verlenging van je lidmaatschap:
Het is belangrijk om je lidgeld van het volgende jaar ten laatste op 31/12 van het lopende jaar te betalen, anders ben je administratief een uitgetreden lid. Uitgetreden leden die binnen een periode van 5 jaar opnieuw lid worden, betalen 25 euro extra administratiekosten.

Lees deze belangrijke documenten goed na:

Inschrijven doe je hier.

Heb je besloten dat je lid wilt worden van onze club. Vul dan het volgende formulier in en wij regelen de rest. Bij het doorsturen van het formulier zal je automatisch een email krijgen met verder instructies. Heb je deze niet gekregen kijk dan eerst je spam folders na en laat ons daarna eventueel iets weten op ons email adres info@the-flying-moths.be.


Om lid te worden dient je akkoord te zijn met AL deze documenten: Het intern reglement/Vliegreglement, de statuten van de VZW en de privacy (GDPR) verklaring waaronder het feit dat we deze gegevens mogen verwerken. Deze documenten zijn te bekijken via de home pagina.Als dit de eerste keer is dat je lid wordt van een vliegclub, dan heb je nog geen VML nummer. Je moet dan de volgende VML-velden niet invullen/aanpassen. Wij zorgen voor de VML inschrijving en betaling. Anders vul je dit wel in.
Je VML nummer indien je reeds lid bent van de VML
Via welke club werd je VML lid?Betalingsgegevens: The flying moths vzw - IBAN: BE87 7340 3231 9294 - BIC: KREDBEBB
Vermelding: "LIDGELD VOORNAAM ACHTERNAAM"
Bedrag:
€95 voor volwassenen (op 1 januari van het inschrijvingsjaar 18 jaar of ouder)
€45 voor junioren