Welkom bij modelbouw vliegclub The Flying Moths. Een club in Lubbeek, Vlaams Brabant, waar iedereen welkom is!

Publiek vliegfestijn & fly-in op 29-30 juni 2024.

Tijdens weekend van 29 en 30 juni 2024 zal ons publiek vliegfestijn en fly-in  doorgaan. De bezoekers kunnen de toestellen van kortbij bekijken, en worden getrakteerd op verschillende vluchten van toestellen groot en klein, acrobatisch en gratieus, snel en glooiend. Voor de kinderen zijn er gratis knuffelvliegmomenten.

Kortom, actie zal er zijn. Er zijn doorlopend vullende snacks en dranken verkrijgbaar.

Spaghetti eetdag 2023

Naar jaarlijkse gewoonte gaan we met leden, familie en vrienden weer ene lekker spaghetti eten. Inschrijven kan vanaf begin october

welkom Bij modelVliegclub The Flying Moths

Bij TFM kan je leren vliegen met alle type toestellen waaronder: vliegtuigen, zwevers, helikopters, drones, quadro- hexa- en andere copters. Naast electro-motoren op batterijen zijn sinds 2018 benzine toestellen ook welkom. Wil je drone-racen of oefenen voor je drone licentie? Ook dat kan. We hopen je te mogen verwelkomen, of je nu een ervaren modelpiloot bent of compleet nieuw bent bij deze hobby!

Nieuwe piloten kunnen rekenen op onze ervaren instructeurs. Kom gerust eens lang op ons terrein als je vragen hebt of de sfeer wilt opsnuiven. Het is steeds mogelijk om een paar keer te komen vliegen zonder dat je lid bent. Hiervoor heb elke keer  wel een akkoord nodig van een bestuurslid. Kan je nog niet vliegen maar wil je het leren? Dan staan onze begeleiders voor je klaar om je dit stap voor stap aan te leren. Naargelang je interesses en je doelen kan leren vliegen voor haast elk budget. Je kan ook steeds vragen stellen via ons email adres: info@the-flying-moths.be

Actief Since 2013

Een 50-tal leden

Iedereen Welkom

In de winter vliegen we OOK binnen

De die-hards kunnen en blijven het hele jaar doorvliegen buiten. Aanvullend proberen we elk jaar indoor vliegperiodes aan te bieden in een sporthal. Het indoor vliegen geeft weer een extra dimensie aan de hobby gezien je hier met andere type toestellen gaat vliegen, en de ruimte natuurlijk niet onbeperkt is zoals buiten.

Voor het seizoen 2023 / 2024 werd beslist om, naar aanleiding van de lage opkomst in 2022 / 2023,
niet langer indoor sessies te organiseren.

Play Video

Met dank aan onze 2022 sponsor

3... 2... 1... ACTIE !

Play Video
Play Video
Play Video

Registreer je op onze nieuwsbrief

Sinds 2014 organiseren we een jaarlijks publieke evenementen. Het doel is om onze club voor te stellen aan familie, vrienden, omwonenden en iedereen die geïnteresseerd is.

Krijg je graag een mailtje wanneer wij een publieke evenement organiseren, laat je emailadres dan hier achter. Per event sturen we niet meer dan 2 emails. Telkens ongeveer 3 maanden en 2 weken voor het event. Uitschrijven is heel eenvoudig, en jouw emailadres worden met niemand gedeeld.

Wanneer kan er gevlogen worden?

De vliegtijden en beperkingen voor modelvliegtuigen aangedreven door een elektrische- of verbrandingsmotoren zijn:

ELECTROMOTOREN
 • Alle dagen van maandag t.e.m. zondag, inclusief feestdagen: – van 1 april tot en met 31 oktober: van 10 uur tot zonsondergang minus 30 min. – van 1 november tot en met 31 maart: van 10 uur tot 19 uur.
 • Op weekdagen is de maximum hoogte 40 meter en is een hoogtemeter is verplicht. Lees meer over hoogtemeters hier: Hoogtemeters.
 • Zaterdag, zondag en feestdagen is de maximum hoogte 120 meter.
VERBRANDINGSMOTOREN
 • Op woensdag van 13-19u en tot 40 meter
 • Op vrijdag van 16-19u en tot 40 meter
 • Op zaterdag van 13-19u en tot 120 meter
 • Met verbrandingsmotoren mag er NIET gevlogen worden op zon- en feestdagen.
BELANGRIJK
 • We bevinden ons ook binnen de CTR (controlled traffic region) van de militaire luchthaven van Beauvechain. Dit wil zeggen dat we elke vliegdag, voor het aanvatten van de eerste vlucht, onze activiteiten moeten aanmelden aan de militaire verkeerstoren. Het is aan de leden die het eerst aanwezig om dit te doen en hiervan nota te maken. Aan de tafel bevind er zich een gesloten koker met informatie over hoe dit moet gebeuren. Hier vind je ook meer uitleg: Even Beauvechain bellen.
 • Er mag gevlogen worden vanaf het moment dat er 1 lid met een veiligheidsbrevet aanwezig is. Meer hierover vind je terug in het vliegreglement dat door elk lid gekend moet zijn.
 • Op weekdagen valt de hoogtebeperking tot 40 meter weg na 18:00 wanneer de militaire luchthaven sluit. Je kan dan tot 120 meter vliegen. De procedure is dat je om 18u opnieuw naar Beavechain belt, als er niemand opneemt (gesloten) kan je vliegen tot 120m. Bij twijfel -> 40m.
 • Extra tijdelijke beperkingen van de toegelaten hoogte en vlieguren worden ten laatste 1 dag op voorhand via email gecommuniceerd naar alle leden.

De Vliegzone

Je vind ons terrein ligt in Vlaams Brabant op de kruising van de assen Lubbeek-Boutersem en Leuven-Tienen, op het volgende adres: Aarschotsebaan, 3210 Lubbeek.

We hebben één hoofdlandingsbaan van 130m (zwart) voor opstijgen en landen. Dwars daarop is er een noodpiste van 85m die onder normale omstandigheden niet gebruikt wordt. In geval van nood kan je hier eventueel wel landen.  De vliegzone (groen) is van toepassing voor elk type toestel. In het weekend mag er tot 120m hoog gevlogen worden tijdens de weekdagen is de hoogte beperkt tot 40m omwille van afspraken met de militaire luchthaven van Beauvechain .Helikopters, drones, quadcopters, etc… mogen tevens hoveren in de heli zone van ongeveer 10×10 meter tot een maximum hoogte van 10 meter.  Alle vliegbewegingen in noordelijke zone dienen beperkt te worden tot het uiterste minimum. Deze zone wordt alleen gebruikt voor het landen en opstijgen.

Het BestuurSTEAM

Een VZW kan niet bestaan zonder vrijwilligers die een bepaalde verantwoordelijkheid willen opnemen. Vele leden dragen bij in verschillende taken, waarvoor onze hartelijke dank. Daarnaast zijn er natuurlijk enkele vrijwilligers nodig als bestuursleden die zetelen in de Raad Van Bestuur. Hier vind je de bestuursleden achter the flying moths. Heb je vragen en/of ideeën voor de club, kan je steeds deze personen aanspreken. Zij kunnen je opmerkingen eventueel meenemen in de maandelijkse bestuursvergaderingen.

Werner Peeters - Vergadermot

De vergadermot zal de vergaderingen voorbereiden en leiden. Ook na de vergadering kijkt vergadermot erop toe dat de beslissingen uitgevoerd worden. Werner is ad-interim ook geldmot.

Benny Budts - Omnimot

De Omnimot is zoals een zwitsers zakmes. Hij maakt zich nuttig waar hij kan en de nood het hoogst is. Hij wordt ook wel de Mac-Gyver mot genoemd.

Jonathan Symens - Vliegmot

De vliegmot is degene die zal instaan voor de veiligheid op het terrein. Hij is de hoofd-instructeur van de club en zal toekijken dat iedereen op een goede manier wordt opgeleid tot een volwaardige vliegende mot.

Freek Van Grimbergen - Terreinmot

De terreinmot is verantwoordelijk voor het onderhoud van ons terrein. Uiteraard wil dit niet zeggen dat hij alles zelf moet doen. Ook motten landen graag op een mooie piste!

Karel Deceuninck - Eventmot

De cateringmot heeft een oog voor drank en eten. Hij is essentieel bij clubevenementen en voor het laven van de dorstigen en het spijzen van de hongerigen.

Olivier Bonameau - Schrijfmot

De schrijfmot is de pennelikker van het bestuur. Schrijft de verslagen, doet de ledenadministratie en staat in voor de opvolging van dossiers.

Met dank aan onze sponsors

Platinum sponsors 2020-2021

GOLD sponsors 2020-2021

Paasdropping 2024 - Plezant voor jong en oud

Op Paasmaandag 1 april 2024 organiseren we een paaseierenworp vanaf 13u30. Ongeveer elk uur worden er paaseitjes uit vliegtuigen geworpen, waarna groot en klein wordt losgelaten en kan spurten om er zoveel mogelijk te verzamelen. Op deze dag kan je ook kennismaken met de club en de hobby, tussendoor zullen er vliegtuigen en drones vluchten maken. Doorlopend zijn er drank en snacks beschikbaar.

Zet het in je agenda en kom gewoon langs.